Not Defteri: İstanbul ve Hayat

 4 gündür, bu yıl dokuzuncusu  Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kariyer Zirvesi için İstanbul'daydım. Zirvenin bu seneki konusu "Girişimcilik ve Gençlik" idi. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Kılıç'tan Türkcell yönetim kurulu başkanı Ahmet Akça'ya, SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz'dan TAV Havalimanları Holding CEO'su M. Sani Şener'e kadar bir çok önemli kişi kendi hayat hikayelerini, kariyer planlamalarını ve gençlerin nasıl kariyer planlaması gerektiğini, nasıl girişimci olunabileceğini anlattı.

***

İstanbul, daha bir güzel geldi gözüme. Daha bir coşkulu. Yaz gelmiş İstanbul'a. Yazın, yalnızlığını unutur bu şehir.

***

Karanlık ve kahpe bir tünel  sadece;  seni bekleyen biri yoksa, metro durakları.

***

İstanbul'da zaman...Bir nefes kadar sık ve iki nefes arasındaki kadar hızlı...

***

Bundan yıllar önce Graham Bell bankaya gitti ve fikrini anlattı. Bir kablo sayesinde çok uzaktaki birinin sesini duyabileceğini iddia etti ve bankadan kredi istedi. Fikri mantıksız bulundu ve hatta dalga geçilerek kredi verilmedi. Bankaya gidin, fikrinizi anlatın. Kabul etmiyorlarsa eğer, o iş tutar.

***
Ejderha mı olmak istersiniz yoksa kurbağa mı ? Ejderha değil kurbağa olunmalı bu hayatta. Ejderha gibi koskoca vücudu varken küçük bir beyni olacağına, ya vücudunu beynine uyarlamalı insan ya da beynini vücuduna.
                                                                                                              Mustafa Ali Aykol
                                                                                                               20 Haziran 2014  

Yorumlar