İran sen busun!


Birkaç yıl önce, günümüz İslamcı şairlerinden İsmail Kılıçarslan’ın “Amerika sen busun” diye başlayan son derece politik bir şiirini okumuştum. İslamcı - anti Amerikan- görüşün klasik bakış açısını yansıtan bu şiiri okurken aklımda  bir takım soru işaretleri oluşmuştu.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra şair İsmail Kılıçarslan Sakarya’da bir konferansa gelmişti. Konferansın ardından AKM’nin kafeterya bölümünde oturup çay içerken ben de izin alarak yanına oturmuş ve ona şunu sormuştum;

“Biz Müslümanlar ‘Amerika sen busun’ diyoruz ve demekte de haksız sayılmayız. Fakat ne zaman “İran sen busun”  diyeceğiz? İslamcılar neden hala terör politikaları izleyen bu devletin yaptıklarını görmezden geliyor?”

İsmail Kılıçarslan cevap olarak “İran’ın halkına hâlâ bir saygımız var, ama İran devletinin politikalarını tasvip etmiyoruz” demişti…

Halep’te yaşananları protesto etmek için İstanbul’da toplanan bir grubun “Katil Esad, Katil Rusya, Katil İran” sloganları attığını görünce aklıma İsmail Kılıçarslan ile bu konuşmamız geldi.

Türkiye’deki İslamcıların her taşın altında Amerika’yı arama içgüdüsü bazı gerçekleri gözden kaçırmalarına sebep olabiliyor.

Umarım İslamcılar bölgede teröre destek veren İran’ı fark edip onlara da tepki gösterebilirler. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi.

Yorumlar