M. Selahaddin Şimşek'i anma günleri

selahaddin şimşek ile ilgili görsel sonucu


Sakarya'da 2 yıla yakın zamandır yayın hayatına devam eden Sâkî Fanzin ve fanzinin ekibi olarak,  şehrin kültür-sanat hayatına katkıda bulunabilecek etkinliklere imza atmak için çalışmalar yürütüyoruz

Sâkî Fanzin ekibi olarak, önümüzdeki hafta önemli bir kültür-sanat organizasyonuna  ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz , nasipse. Pazartesi ve salı günleri, Sakarya'nın yetiştirdiği en büyük edebiyatçılardan, özdeyiş yazarı, senaryo yazarı, yönetmen ve tiyatro oyuncusu Mehmet Selahaddin Şimşek'i (namı diğer Ş.) anma günleri düzenleyeceğiz.

Mehmet Selahaddin  Şimşek, kitaplara sığmayacak konuları bir cümleye sığdırmayı başarabilen, özdeyişlerinde ismini ya da soy ismini kullanmak yerine   "Ş." kısaltmasını tercih eden bir özdeyiş ustası. Birçok dergide özdeyişlerini fotoğraflar ya da çizimler eşliğinde yayınlayan Şimşek, zamanında Sakarya'da "Beyaz Leke" isimli tiyatroyu da kuran kişi. Kurduğu tiyatroya verdiği isim bile üzerine uzunca bir düşünme ihtiyacı doğurmuyor değil.

Mehmet Selahaddin Şimşek, bir cümlede virgülü nerede kullanacağını saatlerce düşünen bir düşünce adamı.

24 Haziran 2016 tarihinde bu köşede yazdığım bir yazıda, Mehmet  Selahaddin Şimşek'in tanınması ve tanıtılması/anlatılması için gerek kendi adıma gerek de fanzim ekibimiz adına elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmiştim.

Sâkî Fanzin olarak üstlendiğimiz organizasyon kapsamında, Sakaryalı Mehmed Selahaddin Şimşek'i hatırlamak, tanımak ve tanıtmak amacıyla Cemil Meriç Sosyal  Bilimler Lisesi'nde gerçekleşecek olan etkinliklerde Şimşek'in yakın arkadaşları ve öğrencileri  O'nu anlatacak.

20 Şubat Pazartesi günü, program saat 10.30'da "Ş. Özdeyişleri" sergi açılışı ile başlayacak ve 11.00'da karikatürist Osman Suroğlu söyleşisi ile devam edecek.  Aynı gün 14.00'da Selim Gündüzalp, Selahaddin Şimşek ile hatıralarını anlatacak.

  21 Şubat Salı günü ise gazeteci-yazar Cihat Zafer, Selahaddin  Şimşek'in düşünce dünyası ve özdeyişleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. " Ş. Özdeyişleri ", Cuma gününe kadar okulda sergilenecek.
Programlara ve sergiyi gezmeye, Sakaryalı tüm edebiyat severleri davet ediyoruz.

"kalemlerin lekelerini
kalemler siler ancak"
          Ş.

Bisiklet yolları projesi ne oldu?

Bisiklet sürmeyi çok seven bir genç olarak, bu köşede sık sık şehrimizdeki bisiklet yollarının yetersizliğine dem vuruyorum. Geçtiğimiz yaz aylarında  Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından basında yer alan bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları projesini gördükten sonra hemen bu projeyi destekleyen bir yazı kaleme almıştım.

Aradan aylar geçti. Sonbahar bitti. Kış geldi. Kışın da ortasını geçtik. Bir- iki ay içinde bahar havaları etrafı saracak. Ve o güzel havalarda bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar yine canlarını tehlikeye atarak caddelerde, araç yollarında bisiklet sürmek zorunda kalacak. Büyükşehir tarafından tanıtılan bisiklet yolu ve istasyonu projesi ne oldu? Proje ne durumda? Umarım bahara kadar uygulamaya geçer. Sakarya gibi coğrafi koşulları bisiklet yolları için çok uygun bir şehirde bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor.

17 Şubat 2017
Sakarya Yenihaber Gazetesi

Yorumlar