"Türkiye İttifakı" neden önemli?


31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında ortaya çıkan tablo, partilerin yeni arayışlar içine girmesine sebep oldu. Türkiye'de oyların büyük çoğunluğunu almasına rağmen İstanbul, Ankara gibi kilit şehirleri kaybeden Cumhur İttifakı ile bu şehirleri kazanmasına rağmen oy oranını elle tutulur şekilde artırmayı başaramayan Millet İttifakı arasında yeni bir ortak zemin söylentileri çıkmaya başladı.

Türkiye İttifakı sözünü gündeme ilk getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin önünde 4,5 yıllık bir icraat süreci olduğunu belirterek Türkiye ortak paydasında bir ittifak oluşturarak Türkiye'nin önemli problemlerine birlikte çözüm bulunabilmesi önerisinde bulundu.

Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sadece bir gün sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un Ankara'da linç girişimine uğraması ortamı tekrardan gerdi. İktidar yetkilileri ve iktidar medyasının tutumu bu süreci daha da gerginleştirdi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırı sonrasındaki tutum ve açıklamaları bu "Türkiye İttifakı" çağrısında samimiyetsizlik eleştirilerine sebep oldu.

Ben bu çağrı kimden gelirse gelsin, samimi olsun ya da olmasın değerlidir diye düşünüyorum. Türkiye'nin ortak bir ittifak arayışına ihtiyacı var. Bu çağrı samimiyetsiz bile olsa, samimi olan muhatapların bu çağrıya sahip çıkıp iktidarı sıkıştırmaları gerekir. Cumhur İttifakı tek başına ülkenin sorunlarını çözmekte yetersiz kalırken, Millet İttifakı ise bir alternatif oluşturmuyor.

Türkiye'nin en azından bir sonraki seçime kadar kısır parti çekişmelerini bir kenara koyarak ülkenin ciddi meselelerini çözmesi gerekiyor.

Bu bağlamda "Türkiye İttifakı"nı sahiplenmek ve savunmak da bizlere düşüyor.

Sakarya Yenihaber Gazetesi, 4 Mayıs

Yorumlar